Sonzeira: Brasil Bam Bam Bam – най-новият проект на Gilles Peterson

Sonzeira-Brasil-Bam-Bam-Bam

Gilles Peterson (Джайлс Питърсън) е посланик на бразилската музика още от 80-те години на миналия век. Огромният му принос за разпространението й по целия свят трудно може да бъде предаден в няколко реда. След едно от последните му начинания, проекта  Havana Cultura, който създаде възможността най-интересните стари и нови кубински артисти да работят заедно, нещо подобно ще се случи и в Бразилия.

През януари Gilles се откъсна за две седмици от интензивния си график на радиоводещ, диджей, продуцент, шеф на лейбъл и какво ли още не, и отскочи до Бразилия, за да създаде супергрупата Sonzeira – колектив от млади и стари, знайни и незнайни музиканти, които се вписват в концепцията му за глобално, хем съвременно, хем автентично звучене. Целта е да се покаже разнообразието, богатството и разноцветността на бразилската музика чрез един актуален съвременен саунд. Което ще се случи в албума Brasil Bam Bam Bam.

Албумът Brasil Bam Bam Bam ще е на музикалния пазар на 19 май за Talkin Loud и ще бъде първото издание в каталога на лейбъла след 10-годишна пауза. А ето и две от парчетата, включени в него:

Viva Brasil!

The Dobo Marzov Funky Social Club

Dobo Marzov Funky Social Club logo white

Последна Публикация

  • with Ivan Antonov a.k.a DeepVanio | 02.09.2017

    45 ОБОРОТА В МИНУТА #422 (02.09.2017)

    Както всяка първа събота от месеца Иван Антонов е в студиото с шест свежи летни сингъла от страниците на relaxmashmusic.org. Summertime! Останалото в това издание: фънк, […]

    read more
Shares