Il Complesso di Tadà – приключения в италианския саунд на 60-те

a1956980485_10

TADA! е заглавието на 5-минутна поредица на Discovery Channel, посветена на 60-те години на миналия век. Резидент групата на шоуто, Il Complesso di Tadà, вече е готова с дебютния си едноименен албум, събрал инструментални композиции и вокални класики от златните години на бийт, шейк, хали-гали, италианските хитове и френските шансони. В албума участват и някои от най-популярните италиански звезди в момента като Elio, Nina Zilli и Filippo Timi.

Както ТВ шоуто, така и групата към него са проект на Massimo Martellotta, китарист и създател на друга крайно интересна италианска банда – Calibro 35. И докато тя изследва нестандартната страна на италианската филмова музика, Il Complesso di Tadà се фокусира върху грууви музиката на италианските телевизионни шоу програми от средата на 60-те.

Албумът Il Complesso di Tadà ще излезе на музикалния пазар на 10 юни в каталога на лейбъла Record Kicks (плоча, диск и даунлоуд). Тук можете да го чуете/купите:

А музика от албума очаквайте и тази събота в предаването на Радио Варна 45 оборота в минута.

Shake it!

The Dobo Marzov Funky Social Club

Dobo Marzov Funky Social Club logo white

Последна Публикация

  • with Ivan Antonov a.k.a DeepVanio | 02.09.2017

    45 ОБОРОТА В МИНУТА #422 (02.09.2017)

    Както всяка първа събота от месеца Иван Антонов е в студиото с шест свежи летни сингъла от страниците на relaxmashmusic.org. Summertime! Останалото в това издание: фънк, […]

    read more
Shares