Милен Киров на живо в Концертното студио на Радио Варна

MILEN KIROV TOUR

В петък, 17 юни, от 20:00 часа Концертното студио на Радио Варна ще бъде домакин на поредното прекрасно събитие от музикалния афиш на морската столица. Варненската публика ще стане свидетел на третия концерт от турнето Between East And West на пианиста Милен Киров.

Д-р Милен Киров е пианист, композитор и педагог, живеещ от 18 години в Лос Анджелис. Комбинирайки работата си в сферата на класическата музика с обичта си към българския фолклор, американския блус и джаз, импровизацията и съвременните композиционни средства, той е създал свой неподражаем музикален език, който премахва стиловите и естетическите граници и клишетата.

Като солист и бендлидер Киров има издадени 4 албума (два от които са на водения от него Orkestar MEZE) и няколко дигитални сингъла, а като гост-музикант е участвал в много записи и проекти с добре познати и уважавани музиканти като Perry Farrell, Ellis Hall, Мирослав Тадич, Теодосий Спасов и много други. Писал е музика за няколко филма, сред които Woody Allen: A Documentary на легендарния режисьор Robert Weide, носител на наградата Emmy.

Милен Киров е преподавал в California State University – Northridge, Chapman University, и Colburn School, а от тази есен ще започне работа като професор по пиано и теория в Los Angeles City College.

Билетите са с цена 10 лв. и ще се продават на място, а сградата на Радио Варна се намира на бул. “Приморски” 22. Още информация – във facebook.

The Dobo Marzov Funky Social Club

Dobo Marzov Funky Social Club logo white

Последна Публикация

  • with Ivan Antonov a.k.a DeepVanio | 02.09.2017

    45 ОБОРОТА В МИНУТА #422 (02.09.2017)

    Както всяка първа събота от месеца Иван Антонов е в студиото с шест свежи летни сингъла от страниците на relaxmashmusic.org. Summertime! Останалото в това издание: фънк, […]

    read more
Shares